Tuinplant van de Maand december: miniboompje

In december zijn groenblijvende boompjes  met hun sfeervolle uitstraling ideaal om de feestvreugde te verhogen. Ze bieden niet alleen een fraaie aanblik, je hebt er ook geen groene vingers voor nodig. De miniboompjes zijn zo makkelijk dat er overal wel een plekje voor te vinden is: in de tuin maar ook op balkon of terras. Je hebt bovendien meteen een alternatieve kerstboom voor buiten. Zolang de grond niet bevroren is, kun je een miniboompje prima planten in de tuin. Hang er meteen wat LED-lampjes in want het groene miniboompje staat als Tuinplant van de Maand extra in de spotlights.

20142411_tuinplant_vd_maand_december2 - kopie

Vijf mini-toppers tuinplant van de maand december: 

  1. Fijnspar(Piceaabies):  De fijnspar is veel beter bekend als kerstboom. In de tuin is deze groenblijvende naaldboom echter het hele jaar een sfeervolle aanwinst bijvoorbeeld op de achterste rij in een heestergroep.
  2. Dwergcipres (Chamaecyparis‘Ellwoodii’): Een zuilvormig boompje met blauwgroene twijgen die ook voor hagen kan worden gebruikt.
  3. Jeneverbes(Juniperus‘Strica’): De jeneverbes is een smal kegelvormig boompje met blauwgroene naaldjes. De blauwgroene tint zorgt in de tuin en op het terras voor een mooie afwisseling.
  4. Witte spar (Piceaglauca ‘Conica’): Dit boompje heeft een dicht vertakte kegelvorm en groeit heel langzaam. Ideaal om in potten en manden te zetten. In de border vormt de witte spar met zijn kegelachtige groei een mooi verticaal accent ook in de winter.
  5. Levensboom (Thuja occidentalis): Op een lichte plek is dit boompje vrijwel overal inzetbaar. In de winter zorgt deze conifeer een belangrijk groen accent en in de zomermaanden een rustpunt tussen bloeiende planten. Wrijf eens met je handen door de takken. Er komt dan vaak een heerlijk, kruidig luchtje vrij.

20142411_tuinplant_vd_maand_december3 - kopie

Tip: hang in december behalve LED-lampjes ook eens vetbolletjes of pindaslingers in de boom. Vogels zijn er dol op!

20142411_tuinplant_vd_maand_december4 - kopie

Kijk voor meer informatie en inspiratie over groen op www.mooiwatplantendoen.nl.